Οδοντιατρικό Check-up: Το ραντεβού που πρέπει να τηρείται με συνεπεία

Οδοντιατρικό Check-up: Το ραντεβού που πρέπει να τηρείται με συνεπεία

Σε συνάρτηση με το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών και τη χρήση νήματος, η προστασία της στοματικής υγείας ενισχύεται πραγματοποιώντας συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρό μας για προληπτικό έλεγχο.

Ο προληπτικός έλεγχος αποτελεί προϋπόθεση για την διατήρηση της στοματικής υγείας αφού μπορεί να προλάβει, να αποκαλύψει και να θεραπεύσει εγκαίρως πιθανά προβλήματα.

 

Tι περιλαμβάνει;

  • Καταγραφή ιατρικού ιστορικού που θα επιτρέψει την κατανόηση της κατάστασης της υγείας σας, τόσο της στοματικής όσο και της γενικότερης.
  • Κλινική εξέταση. Ο οδοντίατρος σας θα καταγράψει την κατάσταση των δοντιών, των ούλων και του στόματός σας καθώς και πιθανές τερηδόνες.
  • Λήψη ακτινογραφιών. Αποτελούν απαραίτητο διαγνωστικό μέσο για τον οδοντίατρο και συμβάλλουν στον εντοπισμό της τερηδόνας και στην αξιολόγηση περιοχών που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι.
  • Αποτρύγωση, στίλβωση και παροχή οδηγιών στοματικής υγιεινής.
  • Σχεδιασμός εξατομικευμένου πλάνου θεραπείας, σε συζήτηση και σε συνεργασία μαζί σας. Ο οδοντίατρος θα σας προτείνει λύσεις για τα οδοντικά σας προβλήματα. Αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε χρειάζεται τη συμβουλή ειδικού (π. χ περιοδοντίτιδα) θα γίνει παραπομπή από τον οδοντίατρό σας.

 

Κάθε πότε πρέπει να πραγματοποιείται;

Στους περισσότερους ασθενείς προτείνεται να επαναλαμβάνουν τον προληπτικό τους έλεγχο μία φορά κάθε έξι μήνες. Ωστόσο ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας προτείνει πιο συχνούς ή και λιγότερους επανελέγχους μέσα στο χρόνο, ανάλογα με το οδοντιατρικό σας ιστορικό.

 

MALO CLINIC Greece