Λεύκανση στο ιατρείο: Χρήσιμες πληροφορίες

Λεύκανση στο ιατρείο: Χρήσιμες πληροφορίες

Η διαδικασία

Η λεύκανση αποτελεί μια διαδικασία με την οποία μπορούμε να βελτιώσουμε το χρώμα των φυσικών μας δοντιών με τη χρήση ειδικών οδοντιατρικών υλικών. Μέσα σε 24-48 ώρες μπορούμε να αποκτήσουμε έως και 8 τόνους λευκότερα δόντια. Η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής και το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται παραμένει σταθερό για χρόνια, εφόσον τηρηθούν οι οδηγίες του οδοντιάτρου.

Κατά την επίσκεψη μας στο οδοντιατρείο, εφόσον υπάρχει μια καλή στοματική υγιεινή και δεν απαιτούνται επιπλέον οδοντιατρικές εργασίες, μπορεί να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της λεύκανσης. Η λεύκανση είναι μία γρήγορη και απλή διαδικασία, που ολοκληρώνεται σε μία μόλις συνεδρία διάρκειας 54-60 λεπτών.
Αρχικά, γίνεται απομόνωση των ούλων με ειδικό gel κ ύστερα τοποθετείται το υλικό της λεύκανσης στα δόντια. Με την χρήση ειδικής λάμπας, το υλικό της λεύκανσης ενεργοποιείται ανοίγοντας το χρώμα των δοντιών. Κατά της διάρκεια της διαδικασίας, ο οδοντίατρος μπορεί να ελέγχει το αποτέλεσμα ώστε να φτάσει στην απόχρωση που επιθυμεί ο ασθενής.

Ενοχλήσεις μετά τη λεύκανση

Η λεύκανση είναι μια ασφαλής και ανώδυνη διαδικασία, εφόσον τηρούνται ειδικά πρωτόκολλα για την άνεση και την προστασία του ασθενή. Μία σπάνια παρενέργεια που εμφανίζεται σε ελάχιστους ασθενείς είναι η προσωρινή ευαισθησία των δοντιών και των ούλων, η οποία παρέρχεται μέσα στις επόμενες ώρες.
Στη MALO CLINIC Greece, για τη λεύκανση στο ιατρείο, χρησιμοποιείται αποκλειστικά η σύγχρονη συσκευή Philips ZOOM, η οποία αποτελεί τον πιο γρήγορο και ασφαλή τρόπο για την απόκτηση ενός υγιούς και λαμπερού χαμόγελου μέσα σε 45 μόλις λεπτά.
Τί πρέπει να προσέχω μετά τη λεύκανση;
Μετά την ολοκλήρωση της λεύκανσης στο ιατρείο, συνίσταται για τις επόμενες 48 ώρες να αποφεύγουμε τον καφέ, το κάπνισμα, τροφές με χρώμα (όπως κεράσια, παντζάρια ή σταφύλια) και το κόκκινο κρασί.

Αντενδείξεις

• Η διαδικασία της λεύκανσης αντενδείκνυται σε ασθενείς με κακή στοματική υγιεινή. Στην περίπτωση αυτή, συνίσταται να προηγηθεί έλεγχος και αποτρύγωση των δοντιών πριν ξεκινήσει η λεύκανση.
• Ενδέχεται να υπάρξει πιθανή αλλεργική αντίδραση σε κάποιο από τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της λεύκανσης.
• Σε άτομα με πολλαπλές αποκαταστάσεις ρητίνης ή προσθετικές στα πρόσθια δόντια, συνίσταται η αποφυγή της λεύκανσης, καθώς υπάρχουν πιθανότητα να προκληθούν δυσχρωμίες.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της λεύκανσης;

Ο μέσος όρος διάρκειας της λεύκανσης κυμαίνεται από ένα έως πέντε χρόνια.
• Το πόσο θα διαρκέσει τελικά εξαρτάται από το φυσικό χρώμα των δοντιών σας. Έχει αποδειχτεί πως η λεύκανση διαρκεί περισσότερο σε δόντια κίτρινης απόχρωσης.
• Τη μέθοδο λεύκανσης που θα επιλέξετε. Συνδυάζοντας τη λεύκανση στο ιατρείο με τη λεύκανση στο σπίτι με νάρθηκες, το αποτέλεσμα διατηρείται για μεγαλύτερο διάστημα.
• Συνήθειες όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών με χρωστικές πιθανώς να μειώνουν τη διάρκεια του αποτελέσματος.

MALO CLINIC GREECE