Εμφυτεύματα

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Η έλλειψη δοντιών δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα

Κλείστε Ραντεβού

Η έλλειψη δοντιών δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα

Κλείστε Ραντεβού

Η εμφυτευματολογία είναι ο κλάδος της οδοντιατρικής που ασχολείται με τη τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων για την αντικατάσταση των δοντιών που έχουν χαθεί.

Χάσατε ένα δόντι και τώρα δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε γι’ αυτό; Χρειάστηκε να κάνετε εξαγωγή ενός πίσω δοντιού στον οδοντίατρό σας και δεν βρίσκετε κάποιο λόγο να το αντικαταστήσετε; Η απώλεια  ενός δοντιού, που μπορεί να συμβεί λόγω ατυχήματος, ασθένειας ή ανεπαρκούς υγιεινής, μπορεί να είναι μια τρομακτική εμπειρία. Γνωρίζετε όμως ότι ο μισός πληθυσμός της γης έχει χάσει ένα ή περισσότερα δόντια;  3.600.000.000 άνθρωποι στον κόσμο έχουν χάσει τουλάχιστον ένα δόντι.

Στην σύγχρονη κοινωνία, ένα ελκυστικό χαμόγελο είναι σύμβολο ομορφιάς και υγείας. Γι’ αυτόν τον λόγο οι περισσότεροι άνθρωποι θα αντικαθιστούσαν χωρίς δεύτερη σκέψη τα μπροστινά δόντια αν έλειπαν. Αλλά τι συμβαίνει σε περίπτωση απώλειας ενός πίσω δοντιού; Μιας και τα πίσω δόντια δεν φαίνονται μπορεί να μη αισθανθείτε την ανάγκη να τα αντικαταστήσετε άμεσα. Παρόλα αυτά η μη αντικατάσταση ενός δοντιού που λείπει μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία, την εμφάνιση και την καθημερινότητά  σας. Επομένως, ακόμα κι αν δεν είναι ορατή η έλλειψη ενός δοντιού,  δεν σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητη η αντικατάστασή του.

Η ολική ή μερική απώλεια/απουσία των δοντιών έχει τεράστια επίδραση στη ποιότητα της ζωής, θέτοντας σε κίνδυνο το λειτουργικό και το αισθητικό αποτέλεσμα, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες στη σωματική και ψυχική υγεία.
Σε αντίθεση με τις κινητές προσθετικές εργασίες, οι οποίες δημιουργούν δυσκολία και έλλειψη αυτοπεποίθησης, ειδικότερα σε κοινωνικό επίπεδο, τα εμφυτεύματα έχουν αρκετά πλεονεκτήματα όχι μόνο από άποψη αισθητικής και λειτουργικότητας, αλλά και σε επίπεδο ψυχολογίας.

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι φτιαγμένο από τιτάνιο υψηλής ποιότητας, το οποίο είναι απόλυτα βιοσυμβατό με τους ανθρώπινους ιστούς και χρησιμοποιείται για την αντικατάσταση της ρίζας του χαμένου δοντιού. Το οδοντικό εμφύτευμα ουσιαστικά λειτουργεί σαν μία τεχνητή ρίζα πάνω στην οποία τοποθετούνται μόνιμες στεφάνες, ή γέφυρες, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που μιμείται τέλεια την φυσική οδοντοφυΐα.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΔΟΝΤΙ;

Ένα υγιές δόντι παίζει πολλούς διαφορετικούς ρόλους στην πίσω περιοχή του στόματός σας. Σας βοηθάει να μασήσετε και να λιώσετε την τροφή χωρίς πρόβλημα ενώ παράλληλα σταθεροποιεί τα δόντια γύρω του.

 • Επιπτώσεις σε γειτονικά δόντια

Η απώλεια ενός πίσω δοντιού έχει επίπτωση στα γειτονικά δόντια. Τα διπλανά δόντια μένουν χωρίς στήριξη στα πλευρικά τοιχώματα. Ως συνέπεια αυτού, αρχίζουν να μετακινούνται και να γέρνουν προς το κενό. Τα δόντια της αντίθετης γνάθου επίσης μετακινούνται  και καταλαμβάνουν το χώρο του δοντιού που λείπει. Αυτές οι μετακινήσεις κάνουν δύσκολη ή ακόμα και αδύνατη  την αντικατάσταση του ελλείποντος δοντιού στο μέλλον, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά τα δόντια που έχουν μετακινηθεί να χρειαστεί επίσης να αφαιρεθούν. Όσο περισσότερα δόντια λείπουν στο στόμα σας, τόσο πιο δύσκολο είναι να αντικατασταθούν.

 • Επιπτώσεις στο οστό της γνάθου και στα ούλα

Τα υγιή  δόντια κατά την λειτουργία της μάσησης μεταφέρουν, ερεθίσματα στο οστό της γνάθου και στα ούλα. Εάν η σχέση δοντιών – οστού διαταραχθεί λόγω της απώλειας ενός δοντιού, αυτά τα ερεθίσματα μειώνονται. Το οστό της γνάθου αρχίζει να συρρικνώνεται και να ατροφεί και τα ούλα ακολουθούν κι αυτά την ίδια συρρίκνωση.

 • Επιπτώσεις στην εμφάνισή σας

Τα δόντια και το οστό που έχουν χαθεί δεν μπορούν πλέον να στηρίξουν τα χείλη εσωτερικά. Όσο περισσότερα δόντια χάνετε τόσο πιο πολύ θα αλλάζει το πρόσωπο σας και θα φαίνεται πιο γερασμένο και πιο ρυτιδιασμένο. Τα μάγουλα και τα χείλη λόγω της απώλειας στήριξης φαίνονται να έχουν υποστεί χαλάρωση και να είναι βαθουλωμένα.

 • Επιπτώσεις στην καθημερινότητά σας

Η μη αντικατάσταση ενός δοντιού μπορεί να αρχίσει μία αλυσιδωτή αντίδραση με αρνητικές συνέπειες η οποία καταλήγει στο να αποφεύγεται να τρώτε συγκεκριμένες τροφές. Νιώθοντας  άβολα για τα κενά στο στόμα σας και την αλλαγή στην εμφάνισή σας μπορεί να σταματήσετε να βγαίνετε ή να συναντάτε συγγενείς και φίλους.

Για να αποφύγετε αυτές τις συνέπειες συζητήστε μαζί μας τις λύσεις για τα κατεστραμμένα ή ελλείποντα δόντια. Με την βοήθεια των σύγχρονων οδοντιατρικών αποκαταστάσεων το δόντι σας μπορεί να αντικατασταθεί και έτσι να επανέλθει το χαμόγελό σας και η ποιότητα της ζωής σας. Οι στεφάνες και οι γέφυρες χρησιμοποιούνται για να αντικαταστήσουν οποιοδήποτε δόντι λείπει ή είναι εντελώς κατεστραμμένο. Οι στεφάνες και οι γέφυρες στηρίζονται σε φυσικά δόντια ή σε οδοντικά εμφυτεύματα.

ΕΙΔΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Αποκαταστάσεις στηριζόμενες σε φυσικά δόντια

Για να αποκατασταθούν δόντια που λείπουν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία γέφυρα, η  οποία θα στηρίζεται στα διπλανά δόντια και η οποία στην κυριολεξία θα γεφυρώνει το κενό με τεχνητά δόντια. Για να σταθεροποιηθεί η γέφυρα στη θέσης της, τα διπλανά δόντια πρέπει να τροχιστούν, πράγμα που σημαίνει ότι θυσιάζονται υγιή δόντια.

Μία γέφυρα συνήθως φτιάχνεται από υλικά που μοιάζουν στα φυσικά δόντια όπως η πορσελάνη. Ένα οδοντοτεχνικό εργαστήριο σχεδιάζει κάθε γέφυρα εξατομικεύοντας την για να την κάνει να φαίνεται και να δίνει την αίσθηση των φυσικών σας δοντιών.

Πολλές φορές προτείνονται αποκαταστάσεις με μεταλλικό σκελετό εσωτερικά και πορσελάνη εξωτερικά. Όταν τα ούλα υποχωρήσουν, μπορεί να γίνει ορατή μια μαύρη μεταλλική γραμμή στο τελείωμα της γέφυρας. Για καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια γέφυρα φτιαγμένη εξολοκλήρου από αισθητικό κεραμικό υλικό.

Μια γέφυρα δεν εμποδίζει το οστό της γνάθου στην περιοχή του κενού να συρρικνωθεί και τα ούλα θα συνεχίσουν να αλλάζουν θέση με τον καιρό. Για να αποφύγετε αυτά τα προφανή μειονεκτήματα, χρειάζεται να αντικατασταθεί και η ρίζα του δοντιού. Ο καλύτερος τρόπος ναι γίνει αυτό είναι με ένα οδοντικό εμφύτευμα τιτανίου.

Αποκαταστάσεις στηριζόμενες σε εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα τοποθετούνται στο οστό της γνάθου και λειτουργούν ακριβώς σαν τις ρίζες των φυσικών δοντιών. Με αυτή τη διαδικασία τα υγιή γειτονικά δόντια παραμένουν άθικτα.

 

Σύγκριση αποκαταστάσεων σε εμφυτεύματα και φυσικά δόντια

 

 

 

  Αποκατάσταση σε εμφυτεύματα Αποκατάσταση σε φυσικά δόντια
Διάρκεια ζωής

 

Πολλά χρόνια. Με την κατάλληλη φροντίδα μπορεί να κρατήσει μέχρι και όλη σας την ζωή

 

Περίπου 5-20 χρόνια
Τα υγιή γειτονικά δόντια πρέπει να τροχιστούν

 

Όχι

 

Ναι
Στοματική υγιεινή

 

Κανονική προσπάθεια

 

Πιο πολύπλοκη
Κίνδυνος να τερηδονιστεί κάποιο δόντι Πολύ χαμηλός Ναι

 

Επιπλέον πλεονεκτήματα των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι:

 • Υγιές, όμορφο χαμόγελο
 • Δόντια που μοιάζουν και δίνουν την αίσθηση των δικών σας δοντιών
 • Το σώμα σας τα δέχεται εύκολα επειδή είναι από απόλυτα βιοσυμβατό υλικό
 • Κανονική μάσηση και ομιλία
 • Σταθερή και άνετη εφαρμογή

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια σύγχρονη αποκατάσταση εάν:

 •  Ένα ή περισσότερα δόντια στο στόμα σας λείπουν ή πρόκειται να βγουν. 

Μία οδοντική αποκατάσταση τη σωστή στιγμή μπορεί να εμποδίσει περαιτέρω επιπλοκές στη στοματική σας υγεία, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν τα εναπομείναντα υγιή δόντια.

 • Αποφεύγετε συγκεκριμένες τροφές, επειδή σας είναι δύσκολο να τις μασήσετε. 

Αντικαθιστώντας τα δόντια που λείπουν επανέρχεται πλήρως η μασητική σας ικανότητα, έτσι μπορείτε και πάλι να απολαύσετε τα αγαπημένα σας φαγητά.

 • Υποφέρετε από πονοκεφάλους ή ημικρανίες από τη στιγμή που χάσατε ένα ή περισσότερα δόντια. 

Τα δόντια που λείπουν συχνά επηρεάζουν τη θέση και των υπόλοιπων υγιών δοντιών, διαταράσσοντας έτσι τον τρόπο που αρθρώνει η άνω με την κάτω γνάθο και προκαλώντας  πόνο στους μύες και τις αρθρώσεις.

 • Το σχήμα του προσώπου σας έχει αλλάξει από τότε που χάσατε ένα ή περισσότερα δόντια. 

Η έλλειψη δοντιών προκαλεί έντονη μείωση της οστικής πυκνότητας της γνάθου, επειδή η γνάθος παύει να δέχεται ερεθίσματα κατά την μάσηση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αλλάζει το περίγραμμα της γνάθου και να φαίνεστε μεγαλύτεροι απ’ ότι είστε.

 

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ;

Ένα έχετε χάσει ένα, πολλά ή ακόμη και όλα σας τα δόντια, στη MALO CLINIC θα βρείτε την ιδανική λύση αποκατάστασης με οδοντικά εμφυτεύματα για την δική σας περίπτωση.
Μπορείτε να επανακτήσετε την ποιότητα της ζωής σας και να βρείτε την αυτοπεποίθηση σας!

MALO CLINIC PROTOCOL

Με το πρωτόκολλο της MALO CLINIC (All-on-4 χειρουργική τεχνική + MALO CLINIC γέφυρα + Συντήρηση Πρωτοκόλλου), μπορείτε να ανακτήσετε το χαμόγελο σας με μόνο μία παρέμβαση, ακόμα και αν στο παρελθόν σας έχουν συμβουλέψει ότι είναι αδύνατο να αποκτήσετε ολική αποκατάσταση μέσω εμφυτευμάτων.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ MALO CLINIC;

Για τους περισσότερους ανθρώπους, τα εμφυτεύματα αποτελούν την καλύτερη λύση για την αποκατάσταση/αντικατάσταση των χαμένων δοντιών. Παρ’ όλα αυτά, ασθενείς με ατροφικές γνάθους πολλές φορές αποθαρρύνονται από την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων ή υποβάλλονται σε χρονοβόρες, επίπονες και δαπανηρές οστικές μοσχεύσεις πριν την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ MALO CLINIC;

Το πρωτόκολλο MALO CLINIC αποτελεί μια επαναστατική μέθοδο η οποία έχει αναπτυχθεί εδώ και δύο δεκαετίες από τον Paulo Malo και την ομάδα του, και επιτρέπει την ολική αποκατάσταση νωδών ασθενών με την τοποθέτηση τεσσάρων μόνο εμφυτευμάτων σε κάθε γνάθο, μέσω μιας ελάχιστα παρεμβατικής χειρουργικής διαδικασίας με την εφαρμογή του πρωτοκόλλου All-on-4®.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ