Προσθετική

ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ

Αποκατάσταση με ποιότητα & άνεση

Κλείστε Ραντεβού

Αποκατάσταση με ποιότητα & άνεση

Κλείστε Ραντεβού

Η Προσθετική είναι ο κλάδος της οδοντιατρικής, o οποίος είναι υπεύθυνος για την αντικατάσταση των δοντιών που έχουν χαθεί, με αποτέλεσμα την αποκατάσταση της λειτουργείας, της υγείας και την απόκτηση ενός όμορφου χαμόγελου.

Η απώλεια των δοντιών μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση σταθερών ή κινητών κατασκευών, πάνω σε φυσικά δόντια ή σε οδοντικά εμφυτεύματα. Γενικά, οι ακίνητες-σταθερές κατασκευές προτιμώνται έναντι των κινητών, όχι μόνο για αισθητικούς και λειτουργικούς λόγους, αλλά και για την άνεση και την αυτοπεποίθηση που προσφέρουν στους ασθενείς.

Σε συνεργασία με τις ειδικότητες της Χειρουργικής Στόματος, της Εμφυτευματολογίας, της Ενδοδοντίας, της Ορθοδοντικής και της Περιοδοντολογίας, η Προσθετική αποκαθιστά τη λειτουργία του στόματος, μέσω της θεραπείας και ανασύστασης των κατεστραμμένων δοντιών.

Χρησιμοποιώντας τα πιο προηγμένα τεχνολογικά μέσα και άριστα υλικά, στη MALO CLINIC, οι εξειδικευμένοι προσθετολόγοι συνεργάζονται με ειδικούς οδοντοτεχνίτες του εργαστηρίου της κλινικής, για την κατασκευή σύνθετων προσθετικών αποκαταστάσεων σε δόντια ή οδοντικά εμφυτεύματα.

Ανεξάρτητα από την κλινική περίπτωση ή τον τύπο της προσθετικής αποκατάστασης, στην αρχή της θεραπείας κατασκευάζονται διαγνωστικά εκμαγεία με σκοπό τη μεταφορά των κλινικών πληροφοριών στο εργαστήριο. Στη συνέχεια, ακολουθεί η προετοιμασία της προσωρινής αποκατάστασης από ακρυλική ή σύνθετη ρητίνη, η οποία επιτρέπει τη διατήρηση της στοματικής λειτουργίας και δρα σαν μοντέλο μελέτης για την κατασκευή των μόνιμων αποκαταστάσεων.

Σε επόμενα ραντεβού επανεξετάσεων, ο οδοντίατρος πραγματοποιεί τις απαραίτητες τροποποιήσει έτσι ώστε η τελική αποκατάσταση να εξασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας και άνεσης για τον ασθενή.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Όψεις

Οι όψεις είναι λεπτά κελύφη από πορσελάνη ή σύνθετη ρητίνη τα οποία συγκολλούνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών με σκοπό να βελτιώσουν την εμφάνιση αυτών, μεταβάλλοντας είτε το σχήμα τους, είτε το χρώμα τους, είτε τη θέση τους.
Υπό την έννοια αυτή, λειτουργούν ως φακοί επαφής του μειωμένου πάχους, ικανοί να δώσουν ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα με ένα συντηρητικό τρόπο, μιας και τα δόντια τροχίζονται ελάχιστα, ή και έως καθόλου σε κάποιες περιπτώσεις.

 

Στεφάνες

Οι στεφάνες δοντιών είναι εξατομικευμένες ακίνητες προσθετικές εργασίες, οι οποίες καλύπτουν ολόκληρο το δόντι, με σκοπό να προστατέψουν τυχόν κατεστραμμένα ή σπασμένα δόντια. Τα υλικά με τα οποία φτιάχνονται οι στεφάνες ποικίλουν και ενδεικτικά μερικά από αυτά είναι το μέταλλο, η πορσελάνη, η ζιρκονία, ή ολοκεραμικά συστήματα κ.α.
Αυτές οι κατασκευές μπορούν επίσης να τοποθετηθούν πάνω σε εμφυτεύματα, αναπαράγοντας το σχήμα και την αισθητική των δοντιών που χάθηκαν.

 

Ενδορριζικοί άξονες

Οι άξονες τοποθετούνται στις ρίζες δοντιών με εκτεταμένη καταστροφή, για να τα ενισχύσουν και για να συγκρατήσουν την ανασύσταση αυτών των δοντιών, ώστε μετέπειτα να καλυφθούν με στεφάνες.

 

Ακρυλική γέφυρα MALO (MAB)

Η MALO CLINIC ακρυλική γέφυρα είναι μια ακίνητη αποκατάσταση σε εμφυτεύματα, που έχει σκοπό να αντικαταστήσει όλα τα δόντια σε μία γνάθο. Αυτή η θεραπευτική λύση αποκαθιστά και τους μαλακούς και τους σκληρούς ιστούς, συνδυάζοντας ακρυλική ρητίνη και έναν εξαιρετικά ανθεκτικό σκελετό τιτανίου.

 

Κεραμική γέφυρα MALO (MCB)

Η MCB είναι η πιο προηγμένη ακίνητη εμφυτευματική αποκατάσταση σε ότι αφορά την αισθητική απόδοση, την αντοχή και την τεχνολογία. Αυτό το είδος της εργασίας είναι ο κορυφαίος συνδυασμός της ιατρικής μηχανικής (biomedical engineering) και της ρομποτικής Procera CAD / CAM τεχνολογίας. Αυτή η τεχνολογία προσφέρει στους ασθενείς ένα λειτουργικό αντίγραφο της φυσικής οδοντοφυΐας με εξατομικευμένες κεραμικές στεφάνες, οι οποίες μιμούνται τέλεια τα φυσικά δόντια.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ...

Η ψηφιακή εποχή έχει φέρει τεράστια πλεονεκτήματα στο κλάδο της Προσθετικής Οδοντιατρικής. Στις μέρες μας και μέσω ενός ενδοστοματικού εκτυπωτή είναι εφικτό να συλλέξουμε ψηφιακά όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την εκτέλεση των προσθετικών εργασιών.

Επιπρόσθετα για να βελτιώσουμε ολόκληρη την διαδικασία, η συγκεκριμένη τεχνολογία κάνει την διαδικασία αρκετά πιο άνετη για τον ασθενή, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στον έλεγχο και την ποιότητα των αποκαταστάσεων.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ